Διατροφή & Άλτις

Επιστροφή στιην λίστα
02 Νοεμβρίου 2012

Η σημασία του ελαιολάδου στην πρόληψη του καρκίνου

 

Το ελαιόλαδο, συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με σχετικές έρευνες και επιδημιολογικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Αναλυτικότερα, οι ευεργετικές ουσίες που περιέχει το ελαιόλαδο απασχόλησαν τους ειδικούς, οι οποίοι εξέτασαν τον προστατευτικό του ρόλο απέναντι σε συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, όπως εκείνος του μαστού και του στομάχου. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, καθώς αποδείχτηκε ότι το λάδι ελιάς και οι αντιοξειδωτικές του ουσίες προστατεύουν -ως ένα βαθμό- τον οργανισμό μας από τον καρκίνο, χάρη στις φαινόλες και στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει. 

 

Για την πλήρη κατανόηση της χημειοπροστατευτικής δράσης του παρθένου ελαιολάδου απαιτούνται περαιτέρω έρευνες.

share this!