Μαγειρέψτε με Άλτις. Ελληνικές Παραδοσιακές Συνταγές

Επιστροφή στιην λίστα

Θρακιώτικο κοτόπουλο με πλιγούρι

Ένα ιδιαίτερο πιάτο για μια ξεχωριστή περίσταση προτείνει για εμάς και την παρέα μας το Άλτις. Το Θρακιώτικο κοτόπουλο με πλιγούρι, είναι ένα φαγητό από την Ανατολική Μακεδονία πλούσιο σε άρωμα και γεύση, χάρη στα μπαχαρικά που περιέχει.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους. Καλή μας όρεξη!

  • Προετοιμασία 45΄
  • Μαγείρεμα περίπου 30΄

Υλικά για 4 - 6 άτομα

  • 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 250 γρ. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 380 γρ. πλιγούρι
  • 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr για το πλιγούρι
  • 500 ml καυτό νερό για το πλιγούρι
  • 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας πελτές τομάτας Pummaro
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Τοποθεσία Προέλευσης Συνταγής

Javascript is required to view this map.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε μία λεκάνη ρίξτε το καυτό νερό μαζί με τον Κnorr σπιτικό
  2. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και προσθέστε το πλιγούρι έως ότου μουσκέψει και πιει τα υγρά του
  3. Σε ένα ρηχό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  4. Αφήστε το να θερμανθεί καλά και να κάψει
  5. Παράλληλα καρυκεύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με όλα τα μπαχαρικά
  6. Ρίξτε τα κοτόπουλα στο καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα
  7. Σβήστε με τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα και διαλύστε τον πελτέ της τομάτας σε 2 ½ ποτήρια χλιαρό νερό και συμπληρώστε μέσα στο κοτόπουλο
  8. Μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο είναι μαλακό
  9. Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί βγάζετε τα κομμάτια από το σκεύος και ρίξτε το μουσκεμένο πλιγούρι
  10. Συνεχίστε το μαγείρεμα και προσθέστε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και το κοτόπουλο
  11. Μαγειρέψτε για ακόμα 20 λεπτά έως ότου δέσει και χυλώσει το πλιγούρι