Μαγειρέψτε με Άλτις. Ψάρι/Θαλασσσινά

Επιστροφή στιην λίστα
psari-bianco

Ψάρι μπιάνκο

 

Το μπιάνκο είναι μια πεντανόστιμη και πολύ εύκολη Κερκυραϊκή συνταγή για ψάρι. Μια εναλλακτική πρόταση για το ψάρι που αξίζει να δοκιμάσετε!

 

  • Προετοιμασία 15΄
  • Μαγείρεμα περίπου 35΄

 

  • 1 κιλό λαυράκι κομμένο σε φέτες 
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1 ½ κιλό πατάτες 
  • 180 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια 
  • 3 κούτ. σούπας ξύδι 
 

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Τοποθεσία Προέλευσης Συνταγής

Javascript is required to view this map.

Κέρκυρα

Οδηγίες Μαγειρέματος

 

  1. Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε σε φέτες τα ψάρια χωρίς την ουρά και το κεφάλι τους , αλατοπιπερώστε τα και μαρινάρετε τα στο ξύδι για 15΄
  2. Καθαρίστε κόψτε τις πατάτες σε φέτες και βάλτε τις σε φαρδιά κατσαρόλα 
  3. Τοποθετήστε τις φέτες των ψαριών πάνω από τις πατάτες  και προσθέστε νερό τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν έως λίγο παραπάνω από τη μέση 
  4. Συμπληρώστε με ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, το αλατοπίπερο και το σκόρδο και σιγομαγειρέψτε έως ότου λιγοστέψουν τα υγρά τους 
  5. Σβήστε με το χυμό, του λεμονιού και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγο ακόμη και σερβίρετε.