Μαγειρέψτε με Άλτις. Ψάρι/Θαλασσσινά

Επιστροφή στιην λίστα
mparmpounia-me-saltsa-apo-dendrolivano-savore

Μπαρμπούνια με σάλτσα από δενδρολίβανο (σαβόρε)

Τα πεντανόστιμα μπαρμπούνια σαβόρε είναι μία έξυπνη συνταγή που πέρα από τη γεύση της, θα συντηρήσει τα ψάρια για καιρό τηγανισμένα, μια και η σάλτσα περιέχει ξύδι και δεντρολίβανο. Υπέροχη και απλή συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

  • Προετοιμασία 30΄
  • Μαγείρεμα περίπου 20΄

 

  • 1 κιλό μπαρμπούνια 
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 1 κουτ. γλυκού δενδρολίβανο 
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι 
  • 4-5 κουτ. σούπας αλεύρι 
  • 240 γρ. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Χυμό από ένα λεμόνι 
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι 

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Τοποθεσία Προέλευσης Συνταγής

Javascript is required to view this map.

Κυκλάδες

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα μπαρμπούνια και τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού για 30΄.  
  2. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας από τo λάδι που ήταν στο τηγάνι με τα μπαρμπούνια και προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το σκόρδο.
  3. Δένουμε το αρωματικό λάδι που προέκυψε από το τηγάνισμα από τα μπαρμπούνια και τα μυρωδικά  με το αλεύρι ανακατεύοντας το  μέχρι να πήξει.
  4. Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό έως ότου γίνει ένας χυλός περιχύνουμε τη χυλωμένη σάλτσα πάνω από τα μπαρμπούνια.