Μαγειρέψτε με Άλτις. Ψάρι/Θαλασσσινά

Επιστροφή στιην λίστα
xtapodokeftedes

Χταποδοκεφτέδες

Το Άλτις μετατρέπει το χταπόδι σε πρωτότυπους χταποδοκεφτέδες με μια ιδιαίτερη συνταγή με μανούρι, δυόσμο, άνηθο και κρεμμύδι. Κλασικά, αγαπημένα υλικά σε μια πρωτότυπη συνταγή που υπόσχεται να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Υλικά:

  • 1 χταπόδι, 1 κιλό περίπου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 
  • 1 φλιτζάνι του καφέ δυόσμος
  • 150 γρ. μανούρι 
  • 1 αυγό
  • αλεύρι
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος 
  • Ελαιολάδο Άλτις Κλασικό για το τηγάνισμα 

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, αφαιρούμε τα δόντια του, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια

  2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και λιώνουμε μέχρι να πολτοποιηθούν

  3. Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τον άνηθο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το αυγό

  4. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μίγμα να αρχίσει να σφίξει και το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες

  5. Ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε το μίγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους χταποδοκεφτέδες ζεστούς