Μαγειρέψτε με Άλτις. Ορεκτικά

Επιστροφή στιην λίστα

Τοματοκεφτέδες

Μια απλή συνταγή για τοματοκεφτέδες με παρμεζάνα και δυόσμο έχει για εμάς το Άλτις. Οι αγαπημένοι μας τοματοκεφτέδες δένουν τέλεια με το δυόσμο ενώ η παρμεζάνα μετατρέπει ένα κλασικό πιάτο σε μια πρωτότυπη γευστική εμπειρία.

 

Υλικά

  • 2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κιλό τοματάκια πομοντόρια, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. λιαστές τομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 300 γρ. παρμεζάνα 
  • Φρέσκος δυόσμος
  • 1 ½  ποτήρι μπύρα 
  • 8 -10 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει  μόνο του
  • Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό για το τηγάνισμα

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνουμε ένα μαλακό μείγμα

2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό και βάζουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα

3. Γυρίζουμε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές προσέχοντας να μην κολλήσουν

4. Μόλις τηγανιστούν τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους ακουμπάμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Τους σερβίρουμε ζεστούς