Μαγειρέψτε με Άλτις. Ζυμαρικά

Επιστροφή στιην λίστα
fileto-apo-mpakaliaro-me-makaronia

Φιλέτα από Μπακαλιάρο με μακαρόνια στο φούρνο αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης

Συνταγή για πεντανόστιμο μπακαλιάρο από το Άλτις.

Υλικά για 6-8 μερίδες:

  • 1 κιλό καθαρισμένα και ξαρμυρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου
  • ½  κιλό μακαρόνια χονδρά
  • 300 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο τοματάκι κλασικό
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι τριμμένο

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Προετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  3. Μέσα στο σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  4. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φιλέτα από τον μπακαλιάρο και από επάνω του ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25- 30 λεπτά.
  5. Όταν τα φιλέτα του μπακαλιάρου είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το ταψί και τα κρατάμε ζεστά σε μια πιατέλα.
  6. Συμπληρώνουμε στο ταψί το ανάλογο καυτό νερό, προσθέτουμε τα χονδρά ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε τουλάχιστον για 45 λεπτά και ανακατεύοντας μέσα στο ταψί για να μην κολλήσουν.
  7. Όταν τα μακαρόνια έχουν βράσει και μέσα στο ταψί υπάρχουν υγρά από την σάλτσα τοποθετούμε τα φιλέτα από τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους στον φούρνο και στην ίδια θερμοκρασία για 7 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε μπακαλιάρο και τα χονδρά μακαρόνια με την υγρή σάλτσα που έχει το ταψί.