Μαγειρέψτε με Άλτις. Δικές σας συνταγές

Επιστροφή στιην λίστα
xtapodokeftedes-apo-tin-ko

Χταποδοκεφτέδες από την Κω

Συνταγή της Ελένης Κρητικού, νικήτριας του διαγωνισμού Άλτις «Συνταγή από τον τόπο σου»

  • 1 μεγάλο χταπόδι (1 κιλό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό για το τηγάνισμα
  • Ρίγανη, μαϊντανός, λίγο δυόσμο
  • Αλάτι & πιπέρι

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Τοποθεσία Προέλευσης Συνταγής

Javascript is required to view this map.

Κως

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Βράζουμε το χταπόδι σε νερό μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, σε μέγεθος κιμά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό τη ρίγανη και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  3. Ανακατεύουμε καλά, πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.