Μαγειρέψτε με Άλτις. Κρέας

Επιστροφή στιην λίστα
kouneli-me-agkinares-kai-kolokithakia

Κουνέλι με αγκινάρες και κολοκυθάκια

Συνταγή από την Κρήτη.

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 40΄

Υλικά για 6 μερίδες:
 
  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • 800 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 10 αγκινάρες (τις καρδιές τους)
  • Xυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 300 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
  • Aλάτι, πιπέρι

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Τοποθεσία Προέλευσης Συνταγής

Javascript is required to view this map.

Κρήτη

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, χαράζουμε στα τέσσερα τις καρδιές αγκινάρας και κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες.
  2. Σοτάρουμε σε αρκετό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) ελαφρά τα παραπάνω υλικά.
  3. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα υλικά σε  μία κατσαρόλα και περιχύνουμε με το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ) που τα τηγανίσαμε.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Προσθέτουμε προαιρετικά και 2-3 κουτ. σούπας ανθόγαλο ή μαλακή γλυκιά μυζήθρα.