Μαγειρέψτε με Άλτις. Συνταγές με Αγουρέλαιο

Επιστροφή στιην λίστα
Τυρόβολοι με μυρωδικά  και ξηρούς καρπούς
Τυρόβολοι με μυρωδικά και ξηρούς καρπούς

Τυρόβολοι με μυρωδικά και ξηρούς καρπούς

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 10΄
  • 200 γρ. φέτα σκληρή πικάντικη τρίμμα
  • 200 γρ. μανούρι τριμμένο
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • Ρίγανη ξερή ανάλογη
  • Βασιλικός ξερός ανάλογος
  • Δυόσμος ξερός ανάλογος
  • Πάπρικα γλυκιά ανάλογη
  • Φιστίκι αιγίνης
  • Καρύδι ψίχα ανάλογο
  • Γλυκό κοκκινοπίπερο σε σπόρους
  • Αρκετό Άλτις Αγουρέλαιο 

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά
  2. Τα ζυμώνουμε μεταξύ τους καλά
  3. Πλάθουμε βόλους και τους πανάρουμε στα μυρωδικά ή στους ξηρούς καρπούς
  4. Ξαναπλάθουμε τους βόλους ώστε να συγκρατήσουν τα μυρωδικά ή τους ξηρούς καρπούς
  5. Γεμίζουμε καθαρά βάζα και αποστειρωμένα έως τη μέση με αγουρέλαιο Άλτις και τοποθετούμε μέσα τους βόλους
  6. Ξαναρίχνουμε αγουρέλαιο και κλείνουμε το καπάκι τους
  7. Συντηρούμε εκτός ψυγείου σε σκιερό μέρος για αρκετό διάστημα.