Μαγειρέψτε με Άλτις. Συνταγές με Αγουρέλαιο

Επιστροφή στιην λίστα
Γεμιστό μελιτζανάκι τουρσί
Γεμιστό μελιτζανάκι τουρσί

Γεμιστό μελιτζανάκι τουρσί

  • Προετοιμασία 150΄
  • Μαγείρεμα περίπου 10΄
  • 1.500 γρ.  μελιτζανάκι
  • 30 -40 κοτσάνια   σέλινο
  • 20 γρ. φύλλα από το σέλινο ψιλοκομμένα
  • 600 γρ. καρότα τρμμένα στο χονδρό μέρος του τρίφτη
  • 8 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες σε φέτες
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. λευκό λάχανο ψιλοκομμένο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • Ανάλογη γλυκιά πάπρικα κόκκινο
  • Αρκετό Αγουρέλαιο Αλτις
  • Αρκετό  Μηλό ξυδο
  • Χυμός από 2  λεμόνια

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Τρυπάμε πολύ ελαφρά με ένα πιρούνι τα μελιτζανάκια και τα βαπτίζουμε σε κρύο νερό με το χυμό από το ένα λεμόνι και λίγο αλάτι  και τα αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 1 ώρα
  2. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε αλλάζουμε νερό και προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για ακόμα μια ώρα  
  3. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το Αγουρέλαιο ,το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε  καλά μέχρι να μαριναριστούν και να μαλακώσουν για 2 ώρες
  4. Βράζουμε τα μελιτζανάκια σε καυτό νερό για 10 λεπτά με τον χυμό από λεμόνι που μας περίσσεψε
  5. Κατόπιν όταν περάσει ο χρόνος ρίχνουμε τα μελιτζανάκια σε παγωμένο νερό με παγάκια  για να σταματήσει ο βρασμός τους
  6. Τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε στην συνέχεια τα χαράζουμε χωρίς όμως να τα κόψουμε στην μέση
  7. Γεμίζουμε τα μελιτζανάκια με το μείγμα , και τα κλείνουμε δένοντας  με τα μαλακωμένα κοτσάνια του σέλινου
  8. Γεμίζουμε μεγάλα αποστειρωμένα βάζα με τα μελιτζανάκια και προσθέτουμε τόσο Αγουρέλαιο τόσο για να τα καλύψει , κλείνουμε με το καπάκι τους και τα συντηρούμε σε περιβάλλον δωματίου.