Μαγειρέψτε με Άλτις. Συνταγές με Αγουρέλαιο

Επιστροφή στιην λίστα
Ψητές μελιτζάνες και λαχανικά εποχής στο γκριλ
Ψητές μελιτζάνες και λαχανικά εποχής

Ψητές μελιτζάνες και λαχανικά εποχής στο γκριλ

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 30΄
  • 2 μελιτζάνες τσακωνικές κομμένες σε χονδρές φέτες 1 εκ.
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη στις 4 πλευρές της
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη στις 4 πλευρές της
  • 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε χονδρές φέτες 1 εκ.
  • 2 μανιτάρια κομμένα σε χονδρές φέτες
  • ½ κουτ. γλυκού φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε ψιλές φέτες
  • 100 ml αγουρέλαιο Άλτις
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • Χυμός από 1 λεμόνι 

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το σκόρδο με το αγουρέλαιο
  2. Ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ και από τις δύο πλευρές του.
  3. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα και περιχύνουμε από επάνω το αρωματικό αγουρέλαιο με τα μυρωδικά και το σκόρδο.