Αρχαίες Τομάτες

Επιστροφή στιην λίστα

Αρχαίες Τομάτες

Ταρτάρ τομάτας Green Zebra

  • 10 τομάτες
  • Ελαιόλαδο  Άλτις
  • Ανθός αλατιού
  • Χυμός λεμονιού
  • Φύλλα φρέσκου λεμονοθύμαρου

Σούπα τομάτας “Ananas”

  • 500 γρ. τομάτες Saint Vincent
  • 250 γρ. τομάτες  “Αnanas”
  • Φύλλα φρέσκου λεμονοθύμαρου

Σορμπέ τομάτας

  • 700 γρ. τομάτες  Coeur De Boeuf
  • 100 γρ. τομάτες κονφί
  • Ταμπάσκο
  • Χυμός λεμονιού
  • 4 γρ. σταθεροποιητής παγωτού

Bruschetta

  • Φέτες Panini κομμένες  λεπτές  (πάχος 0,9 εκ. και μήκος 15 εκ.)
  • Κρέμα παρμεζάνας
  • Άνθη λεμονοθύμαρου
  • Σκόρδο
  • Piment d’ Espelette
  • Φύλλα Bασιλικού

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σορμπέ τομάτας
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σούπα τομάτας “Ananas”
Κόβουμε όλες τις τομάτες  σε μεγάλους κύβους και τις μαγειρεύουμε 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα προσθέτουμε το λεμονοθύμαρο και το αφήνουμε σκεπασμένο 10 λεπτά για να αρωματιστεί η σούπα. Ομογενοποιούμε μετά με ένα μπλέντερ χειρός και την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Καρυκεύουμε.

Ταρτάρ τομάτας Green Zebra
Κόβουμε την τομάτα σε μικρούς κύβους σαν ζάρια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φύλλα λεμονοθύμαρου, τον ανθό αλατιού και τον χυμό λεμονιού.

Bruschetta
Ψήνουμε το ψωμί στο φούρνο για 6 λεπτά στους 170 °C.
Απλώνουμε την κρέμα παρμεζάνας και πουδράρουμε με Piment d’  Espelette, τοποθετούμε τα λουλούδια και τα φύλλα βασιλικού πάνω στην κρέμα.

Παρουσίαση
Σε ένα βαθύ πιάτο  τοποθετούμε το ταρτάρ στο κέντρο, ελαιόλαδο και ένα καλό quenelle από το σορμπέ τομάτας και προσθέτουμε στο rim του πιάτου την Bruschetta. Ζεσταίνουμε καλά τη σούπα τομάτας και την προσθέτουμε στο πιάτο.