Μαγειρέψτε με Άλτις. Σούπες

Επιστροφή στιην λίστα

Δροσερή τοματόσουπα

Μια συνταγή από το εστιατόριο HYTRA


Υλικά για 4 μερίδες:
 
  • 600 γρ. ώριμες τομάτες
  • 30 γρ. κρέμα κατσικίσιο τυρί
  • 15 γρ. αγγούρι πίκλα
  • 20 γρ. κόκκινα τοματίνια
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • 4 φύλλα δυόσμου
  • 12 μικρά παξιμαδάκια σίκαλης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις
  • 10 γρ. κρίταμο

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κρίταμο και τον βασιλικό στο μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.
  2. Σουρώνουμε τη σούπα με σουρωτήρι.
  3. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και γαρνίρουμε με κρίταμο, βασιλικό και παξιμαδάκια.