Μαγειρέψτε με Άλτις. Ψάρι/Θαλασσσινά

Επιστροφή στιην λίστα

Χταπόδι με ρεβύθια

Από το εστιατόριο HYTRA


Υλικά για 4 μερίδες:
 
  • 500 γρ. χταπόδι
  • 200 γρ. βρασμένα ρεβύθια
  • 80 γρ. κόκκινα τοματίνια
  • 40 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 8 γρ. άνηθος
  • 15 γρ. μάραθος
  • 50 γρ. σέλερι σε λεπτές φέτες
  • 10 πράσινες ελιές
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις

Για το χταπόδι:
 
  • 300 ml χυμός πορτοκάλι
  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις
  • 50 γρ. θυμάρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις

Το ξέρατε;

Άλτις στην αρχαιότητα ονομαζόταν ο ιερός ελαιώνας της Ολυμπίας από τον οποίο κοβόταν το κλαδί αγριελιάς (κότινος) που στόλιζε τα κεφάλια των Ολυμπιονικών.

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βράζουμε το χταπόδι για δύο ώρες μέσα στο κόκκινο κρασί, τα 100 ml από το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη δάφνη. Στη συνέχεια, αφού το στραγγίσουμε, το αφήνουμε για μια ώρα στη μαρινάδα με τον χυμό πορτοκάλι, τα 50 ml από το ελαιόλαδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε φέτες με τα ρεβύθια, τον μάραθο, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το σέλερι και τη σάρκα από τις ελιές. Στρώνουμε το μίγμα στο πιάτο και από πάνω στήνουμε το χταπόδι σε φέτες. Γαρνίρουμε με τα τοματίνια και σερβίρουμε.