Η κατανάλωση λιπών και ελαίων είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού μιας και παρέχουν ενέργεια, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα δίνουν γεύση στα φαγητά μας. Ωστόσο, το είδος αλλά και η ποσότητα που καταναλώνουμε έχουν ιδιαίτερη σημασία για την υγεία.

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο είναι διαφορετικό από τα άλλα φυτικά έλαια καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία ανήκουν στα «καλά» λιπαρά που πρέπει να προσλαμβάνουμε καθημερινά. Δεν προέρχεται από σπόρους, αλλά είναι ο χυμός από τον καρπό της ελιάς ο οποίος διατηρεί την πληθώρα των ωφέλιμων ουσιών, καθώς δεν υποβάλλεται σε άλλη επεξεργασία.

Το ελαιόλαδο:

  • αποτελεί πηγή ενέργειας και μονοακόρεστων, «καλών» λιπαρών
  • αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, ειδικά το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
  • βοηθάει στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών (Α,D,E) από τα τρόφιμα
  • συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα
  • συμβάλλει, στα πλαίσια του μεσογειακού τρόπου διατροφής, στην καλύτερη διαχείριση διαφόρων άλλων νοσημάτων όπως: σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, καρκίνος, νευροεκφυλιστικά νοσήματα, νόσος Alzheimer
  • προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες και πολλά από τα λιπαρά που είναι απαραίτητα για την καλή ανάπτυξη κατά τη νεογνική και παιδική ηλικία