Η γεύση έχει σημασία και στο λάδι. Γι’ αυτό, εκτός από τους φυσικοχημικούς ελέγχους που πραγματοποιούμε σε κάθε παραλαβή ελαιολάδου, εξίσου σημαντική είναι και η διαδικασία της γευσιγνωσίας, δηλαδή η δοκιμή των ελαιόλαδων από τους ειδικούς μας.

Εξάλλου, ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για να χαρακτηριστεί Eξαιρετικό Παρθένο ένα ελαιόλαδο, εκτός από όσα ορίζει η νομοθεσία, είναι ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα γευστικό.

Εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε στο Άλτις μια καταξιωμένη ομάδα γευσιγνωστών, διαπιστευμένη κατά ISO 17025, ώστε να εξασφαλίζουμε ότι το Άλτις Εξαιρετικό Παρθένο είναι το καλύτερο τόσο ποιοτικά όσο και γευστικά.

Συνολικά, κάθε χρόνο, δοκιμάζουμε περισσότερα από 1,500 αντιπροσωπευτικά δείγματα, που ισοδυναμούν με τα 2/3 του συνόλου της ελληνικής παραγωγής, και απορρίπτουμε ακόμα και εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στα οποία θα βρούμε το παραμικρό γευστικό ελάττωμα. Στο τέλος της διαδικασίας, μόνο τα καλύτερα ελαιόλαδα θα επιλεγούν για το Άλτις.

Η αγάπη και η εύρεσή ενός καλού ελαιόλαδου είναι μία διαδικασία αισθήσεων, είναι ένα ταξίδι στα αρώματα της Ελλάδας, είναι ένα ταξίδι στην γεύση! Γι αυτό και η πιο ωραία στιγμή κατά της διαδικασία της επιλογής είναι η στιγμή της γευσιγνωσίας.

Το ελληνικό ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται από το έντονο φρουτώδες της ελιάς και μια πικάντικη γεύση, με νότες από πιπέρι. Τα αρώματά του ποικίλλουν, ανάλογα με την περιοχή, από γρασίδι και αμύγδαλο μέχρι νότες εσπεριδοειδών όπως λεμόνι και πορτοκάλι, αλλά και αρωματικά βότανα όπως το χαμομήλι και ο βασιλικός, ενώ η πικρή γεύση παραπέμπει σε ένα ανώτερης βιολογικής αξίας ελαιόλαδο.