Το ελαιόλαδο μας, πρέπει να είναι σε θέση να μας δίνει απαντήσεις για την ποιότητα και αγνότητά του.  Όπως φαίνεται κι από έρευνες, πολύ συχνά το χύμα-ανώνυμο ελαιόλαδο αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά αγνό και ανόθευτο.

Έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΕΒΙΤΕΛ (Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου), σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούσαν χύμα ελαιόλαδο, έδειξε πως 7 στα 10 δείγματα βρέθηκαν ακατάλληλα, κυρίως λόγω υποβαθμισμένης ποιότητας και νοθείας.

Η νοθεία και  η ποϊοτική υποβάθμιση του ελαιολάδου δεν μπορούν να διαπιστωθούν μόνο από τη γεύση και την οσμή. Το καλό ελαιόλαδο είναι εκείνο που έχει παραχθεί πρόσφατα – είναι δηλαδή φετινό – είναι προϊόν αυστηρής επιλογής από ειδικούς, έχει ελεγχθεί σε βάθος και έχει τυποποιηθεί σε συσκευασίες που εγγυώνται την διατήρηση των πολύτιμων χαρακτηριστικών του. Η νοθεία και η αλλοίωση στο χύμα ελαιόλαδο δεν αποτελεί μόνο οικονομική απάτη, αλλά, το βασικότερο, δυνητικά μετατρέπει ένα καθ’ όλα ευεργετικό προϊόν σε βλαβερό για την υγεία μας.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι καταναλώνω ποιοτικό και αγνό ελαιόλαδο?

Η τυποποίηση είναι η διαδικασία εκείνη που αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον καταναλωτή.

Επιλέγοντας μια συσκευασία επώνυμου ελαιόλαδου που είναι ερμητικά κλεισμένη με πώμα ασφαλείας, που αναγράφει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, επωνυμία και πλήρη διεύθυνση του εμπόρου και συνεπώς εμπίπτει στις προδιαγραφές των αρμόδιων, κρατικών φορέων μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς.

Επιλέγοντας Άλτις είμαστε ακόμα πιο σίγουροι ότι πίσω από κάθε μπουκάλι υπάρχουν οι πιο ολοκληρωμένοι ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής, από το λιοτρίβι, στη μεταφορά, στη συσκευασία και στην τυποποίηση, με σύγχρονες μεθόδους και με τις πιστοποιήσεις FSSC 22000 για την ασφάλεια τροφίμων, IFS (international food standard), ISO 17025 (αναγνωρισμένοι από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης) και IOC recognition.