×
Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα
Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30'
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
45'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
16

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ


250 γρ. αλεύρι
500 γρ. κολοκυθάκια
350 γρ. τυρί φέτα
3 μεγάλα αυγά
120 ml γάλα
120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό για 20΄.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά,  80 ml. από το  ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.

Προσθέτουμε την περισσότερη φέτα, θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.

Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο και το λαδώνουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε μέσα το χυλό, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.

Ψήνουμε τη μπατζίνα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40-45΄.

Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.

 

Tips:
– Για τη μπατζίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο λευκό τυρί

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ