×
Φάβα Σαντορίνης
Φάβα Σαντορίνης
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
45'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ


250 γρ. φάβα
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
120 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1000 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βράζουμε τη φάβα με αρκετό κρύο νερό για 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας συνεχώς, τη σουρώνουμε και την ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε καθαρή κατσαρόλα σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τη φάβα, τα κρεμμύδια, το δαφνόφυλλο, πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμό, σιγοβράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Όταν χυλώσει η φάβα, προσθέτουμε αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με κάπαρη, κρεμμυδάκια και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Tips:
– Μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη φάβα στο μπλέντερ
– Διατηρούμε τη φάβα στο ψυγείο καλύπτοντάς τη με μια στρώση ελαιόλαδο

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΟΡΕΚΤΙΚΑ