×
Γαρίδες Σαγανάκι
Γαρίδες Σαγανάκι
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
10'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ


1000 γρ. γαρίδες no 2 καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μαραθόριζα κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
200 γρ. τοματοχυμό
80ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
50 ml. ούζο
150 γρ. βαρελίσια φέτα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
Χοντροτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μαραθόριζα και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, 100 ml. ζεστό νερό, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες, τη μισή ποσότητα τη φέτα θρυμματισμένη, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.

Σερβίρουμε το σαγανάκι καυτό σε μεγάλη πιατέλα πασπαλισμένο με μάραθο και την υπόλοιπη τριμμένη φέτα.

Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε στο σαγανάκι μπούκοβο
Αντί για ούζο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρακή ή λευκό κρασί

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ