×
Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ελιές
Κριτσίνια με ελαιόλαδο και ελιές
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
25'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
40-50

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ


160 γρ. αλεύρι σκληρό
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. μαγιά στιγμής
70 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
120 ml. νερό
100 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και το μέλι, την ανακατεύουμε με τα άλευρα και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15’.

Προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια ζύμης, περίπου 20 γρ. το κάθε ένα.

Απλώνουμε τα κριτσίνια σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C και ψήνουμε τα κριτσίνια 22΄-25΄.

Αφήνουμε τα κριτσίνια να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε χάρτινη σακούλα.

Tips:
– Μπορούμε να καλύψουμε τα κριτσίνια με σουσάμι ή ηλιόσπορους
– Αν θέλουμε προσθέτουμε υλικά όπως λιαστή ντομάτα ή κεφαλοτύρι

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ