×
Μαστέλο Σίφνου
Μαστέλο Σίφνου
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
8 ώρες
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
45'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
4-6

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ


2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος κομμένο σε μεγάλες μερίδες
500 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
2 μεγάλα ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένος
50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μαρινάρουμε για 8 ώρες το κρέας στο κρασί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C για 30’.

Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα, τ΄αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα επάνω στη σχάρα της γάστρας.

Προσθέτουμε το κρασί, το οποίο υπολογίζουμε να μην ακουμπά το αρνάκι παραμόνο να καλύπτει τον πάτο της γάστρας, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.

Καλύπτουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι της.

Ψήνουμε για 30΄ στους 220ο C και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 120ο C όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 4 ώρες.

Tips:
– Αν έχουμε τη δυνατότητα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας κληματόβεργες όπου θα δώσει και χαρακτηριστική γεύση στο αρνάκι

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


ΚΡΕΑΤΑ