×
Milkshake με καραμέλα, ελαιόλαδο και αλάτι
Milkshake με καραμέλα, ελαιόλαδο και αλάτι
ΧΡΟΝΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10'
ΧΡΟΝΟΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
10'
ΔΕΙΚΤΗΣ
ΕΥΚΟΛΙΑΣ
dot

ΜΕΡΙΔΕΣ
4

ΥΛΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ


Για την καραμέλα
80 γρ. ζάχαρη
120 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
15 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Ελάχιστο χοντρό αλάτι


Για το milkshake
600 γρ. παγωτό βανίλια
250 ml γάλα
150 γρ. φυτική σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Η καραμέλα
Ζεσταίνουμε ελαφρά την φυτική κρέμα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη να λιώσει και προσέχουμε να μη μας καεί.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε την φυτική κρέμα, τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή καραμέλα.

Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει.

Το milkshake
Στο μπλέντερ βάζουμε το παγωτό, τη μισή ποσότητα της καραμέλας και το γάλα, τα χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά.

Σερβίρουμε το milkshake σε 4 ποτήρια, γαρνίρουμε με σαντιγί και με την υπόλοιπη καραμέλα.

Tips:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις παγωτού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ


SMOOTHIES