Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μακαρονόπιτα με φέτα και κεφαλοτύρι (χωρίς φύλλο)

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Μακαρονόπιτα με φέτα και κεφαλοτύρι (χωρίς φύλλο)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 300 γρ. μακαρόνια τρυπητά Νο 5
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 4 αυγά
  • 450 ml γάλα φρέσκο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα μακαρόνια.
  3. Προσθέτουμε τη φέτα και το κεφαλοτύρι και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.
  4. Ψήνουμε την μακαρονόπιτα στους 180ο C για 45΄-50΄ και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά, λαχανικά ή αλλαντικά.