Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ρεβυθάδα Σίφνου

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 6
recipe image Ρεβυθάδα Σίφνου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. ρεβύθια
  • 5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 200 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 λεμόνια

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
      2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      3. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε είτε σε πήλινη γάστρα ή σε κανονική αρκεί να έχει καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι.
      4. Προσθέτουμε τόσο νερό (ελαφρά χλιαρό) ώστε να σκεπαστούν τα ρεβύθια ελάχιστα και τα βάζουμε τα ρεβύθια να ψηθούν για 5 ώρες στους 160ο C.
      5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια και σερβίρουμε.
      - Η ρεβυθάδα της Σίφνου ψήνεται στο Σιφναϊικο πήλινο τσουκάλι εμείς χρησιμοποιούμε όποια γάστρα έχουμε, αν θέλουμε κλείνουμε ερμητικά το καπάκι με ζυμάρι όπως κάνουν και οι Σιφνιοί. - Για να έχει τέλεια επιτυχία η ρεβυθάδα η γάστρα δεν πρέπει αν είναι μεγάλη και ν΄απλώσουν τα ρεβύθια