use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ρεβυθάδα Σίφνου

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 6
recipe image Ρεβυθάδα Σίφνου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 800 γρ. ρεβύθια
  • 5 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 200 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 λεμόνια

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.
      2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      3. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε είτε σε πήλινη γάστρα ή σε κανονική αρκεί να έχει καπάκι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι.
      4. Προσθέτουμε τόσο νερό (ελαφρά χλιαρό) ώστε να σκεπαστούν τα ρεβύθια ελάχιστα και τα βάζουμε τα ρεβύθια να ψηθούν για 5 ώρες στους 160ο C.
      5. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια και σερβίρουμε.
      - Η ρεβυθάδα της Σίφνου ψήνεται στο Σιφναϊικο πήλινο τσουκάλι εμείς χρησιμοποιούμε όποια γάστρα έχουμε, αν θέλουμε κλείνουμε ερμητικά το καπάκι με ζυμάρι όπως κάνουν και οι Σιφνιοί. - Για να έχει τέλεια επιτυχία η ρεβυθάδα η γάστρα δεν πρέπει αν είναι μεγάλη και ν΄απλώσουν τα ρεβύθια