Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τσουρέκια με Ελαιόλαδο

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 min
  • Χρόνος Προετοιμασίας3 hr 0 min
  • ΜερίδεςServes 4
recipe image Τσουρέκια με Ελαιόλαδο

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 100 ml. νερό
  • 50 γρ. νωπή μαγιά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 140 ml. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1/ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 50 γρ. μέλι
  • Αμύγδαλα φιλέ
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 30’.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το χυμό του πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τα υλικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και τέλος ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Πλάθουμε 4 όμοια τσουρέκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αφήνουμε τα τσουρέκια για 45΄ λεπτά να φουσκώσουν.
  6. Ζεσταίνουμε το μέλι,τα αλείφουμε τα τσουρέκια πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
  7. Ψήνουμε τα τσουρέκια για 35-40 λεπτά στους 180ο C.
- Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα τσουρέκια με σουσάμι