Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σαρικόπιτες Κρήτης

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 min
  • Χρόνος Προετοιμασίας1 hr 0 min
  • ΜερίδεςServes 6
recipe image Σαρικόπιτες Κρήτης

ΣΥΝΤΑΓΗ

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 ml. ρακή
  • 30 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτη
  • 360 ml. χλιαρό νερό
  • 400 gr. ξινομυζήθρα
  • Μέλι και σουσάμι προαιρετικά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Άλτις Χανιά Κρήτη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέσουμε το ελαιόλαδο, την ρακή και το νερό, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
  3. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ισόποσα κομμάτια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το ζυμάρι με την βοήθεια ενός πλάστη.
  4. Ανοίγουμε ένα μεγάλο λεπτό φύλλο και το χωρίζουμε σε 5 οριζόντιες.
  5. Απλώνουμε στις άκρες κάθε λωρίδας θρυμματισμένη ξινομυζήθρα.
  6. Τυλίγουμε σε ρολό σαν το κρητικό «σαρίκι».
  7. Τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες σε αρκετό ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
  8. Σερβίρουμε τις σαρικόπιτες με μέλι με σουσάμι ή σκέτες.
- Μπορούμε να ψήσουμε τις σαρικόπιτες στο φούρνο