use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ολόκληρες Πατάτες φούρνου

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Ολόκληρες Πατάτες φούρνου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1000 γρ. πατάτες baby
  • 60 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
  • Θαλασσινό αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και με τη φλούδα τους για 10 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό.
      2. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε μέσα σένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
      3. Στο γουδί πολτοποιούμε τα πιπέρια και το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σ΄ένα μπωλ στο οποίο προσθέτουμε μαζί το θυμάρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
      4. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τις ζεστές πατάτες και τις ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200ο C.
      - Μπορούμε να αρωματίσουμε τις πατάτες με δενδρολίβανο - Μπορούμε να προσθέσουμε και μουστάρδα