Παστίτσιο με Κρέμα Γιαουρτιού
Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας1 ώρες
5

Υλικά
Για τον κιμά
- 400 γρ. κιμά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 200 γρ. τοματοχυμό
- 500 γρ. ντομάτες
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 40 ml Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τα ζυμαρικά
- 300 γρ. ζυμαρικά (σέλινο ή πέννες)
- 20 γρ. Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
Για την κρέμα γιαουρτιού
- 1000 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 5 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Επιπλέον χρειαζόμαστε
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2-3 κουταλιές της σούπα φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Η κρέμα γιαουρτιού
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τον κιμά και τα ζυμαρικά.
- Ο κιμάς
- Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά και ταυτόχρονα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Η συναρμολόγηση
- Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά και το μισό κεφαλοτύρι.
- Βγάζουμε την κρέμα γιαουρτιού από το ψυγείο, προσθέτουμε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και στρώνουμε την κρέμα επάνω από τα ζυμαρικά.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180ο C για περίπου 40-45΄.
- Αφήνουμε να κρυώσει το παστίτσιο και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από μοσχαρίσιο κιμά και κιμά από κοτόπουλο
