use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί

  • Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 4
recipe image Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 600 γρ. πατάτες
  • 500 γρ. μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι καλής ποιότητας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφα μέτρια κομμάτια.
      2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, σκόρδα και τις ντομάτες.
      3. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πατάτες για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
      4. Σβήνουμε με το ξύδι, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 200 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
      5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
      6. Σερβίρουμε με φέτα.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι - Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πιπεριές