Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 600 γρ. πατάτες
- 500 γρ. μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι καλής ποιότητας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ομοιόμορφα μέτρια κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, σκόρδα και τις ντομάτες.
- Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πατάτες για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το ξύδι, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ζάχαρη, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε 200 ml ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φέτα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι
- Μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πιπεριές
