Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ψητές ντομάτες με χαλούμι και πέστο δυόσμου

  • Έτοιμο σε20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ψητές ντομάτες με χαλούμι και πέστο δυόσμου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. χαλούμι
  • 3 σφιχτές ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 10 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι χοντρό
Για το πέστο δυόσμου
  • 20 γρ. φύλλα δυόσμου
  • 20 γρ. ταχίνι
  • 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του δυόσμου. Στο πολυμηχάνημα πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το πέστο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Κόβουμε τις ντομάτες  σε χοντρές φέτες και όσο τις ψήνουμε σε σχαροτήγανο, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
  3. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πλατώ σερβιρίσματος.
  4. Ψήνουμε το χαλούμι κομμένο σε φέτες και τις τοποθετούμε επάνω από τις ντομάτες.
  5. Περιχύνουμε με πέστο, προσθέτουμε την κάπαρη και σερβίρουμε με ζεστές κυπριακές πίτες.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταλαγάνι ή μαστέλο αντί για χαλούμι