Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριγανάτες μπρουσκέτες με πάστα ελιάς και μανούρι

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • 4
recipe image Ριγανάτες μπρουσκέτες με πάστα ελιάς και μανούρι

Υλικά
 

Για την πάστα ελιάς
  • 150 γρ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • Μπούκοβο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για την πάστα ελιάς και τη βάζουμε σε ένα μπωλ.
      2. Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.
      3. Αλείφουμε τις μπρουσκέτες με πάστα ελιάς, προσθέτουμε θρυματισμένο το μανούρι και σερβίρουμε.
      - Μπορούμε να προσθέσουμε στην παστα ελιάς αντί για κάπαρη 1 λιαστή ντομάτα