Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ριγανάτες μπρουσκέτες με πάστα ελιάς και μανούρι

  • Χρόνος Μαγειρέματος5 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Ριγανάτες μπρουσκέτες με πάστα ελιάς και μανούρι

Υλικά
 

Για την πάστα ελιάς
  • 150 γρ. μαύρες ελιές σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Για τις μπρουσκέτες
  • 8 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 200 γρ. μανούρι
  • Μπούκοβο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά για την πάστα ελιάς και τη βάζουμε σε ένα μπωλ.
  2. Για τις μπρουσκέτες: Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ρίγανη και ραντίζουμε τις μπρουσκέτες, τις φρυγανίζουμε για μερικά λεπτά στη σχάρα ή στο τηγάνι.
  3. Αλείφουμε τις μπρουσκέτες με πάστα ελιάς, προσθέτουμε θρυματισμένο το μανούρι και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην παστα ελιάς αντί για κάπαρη 1 λιαστή ντομάτα