use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Το ελαιόλαδο κατέχει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών και συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών και του εγκεφάλου.

Ήδη από την εγκυμοσύνη, έχει φανεί ότι οι γυναίκες που ακολουθούσαν μια υγιεινή, μεσογειακή διατροφή (η οποία περιελάμβανε φρούτα, λαχανικά, καρπούς, σπόρους, ψάρια και θαλασσινά, Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και γαλακτοκομικά) είχαν χαμηλότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννα, ενώ βρέθηκε ότι και τα παιδιά τους είχαν μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως ο συριγμός, κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους.

Οι ανάγκες σε λιπαρά κατά την παιδική ηλικία είναι σχετικά αυξημένες λόγω των διεργασιών της ανάπτυξης του σώματος, αλλά και για να καλυφθούν οι αυξημένες απαιτήσεις του οργανισμού σε ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, τα λιπαρά ψάρια, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και σπόροι και το Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο, αποτελούν τα κύρια τρόφιμα από τα οποία τα παιδιά και οι έφηβοι, όπως και οι ενήλικες φυσικά, θα πρέπει να προσλαμβάνουν τα «καλά» λιπαρά.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε, λοιπόν ότι, εκτός από την καθημερινή χρήση Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου στη σαλάτα και τα φαγητά των παιδιών, θα πρέπει ταυτόχρονα να επιλέγουμε για τη συνολική διατροφή τους τρόφιμα πλούσια σε «καλά» ακόρεστα λιπαρά και να αποφεύγουμε τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά, όπως είναι το ζωικό βούτυρο και λοιπά ζωικά λιπαρά. Έγκριτοι επιστημονικοί φορείς σε όλο τον κόσμο συστήνουν την αντικατάσταση των κορεσμένων  λιπαρών με ακόρεστα λιπαρά για τη μείωση του κινδύνου χρόνιων νοσημάτων.