Αγκινάρες με Πλιγούρι και Ρόδι
Συνταγή για Αγκινάρες με Πλιγούρι και Ρόδι και ελαιόλαδο Άλτις, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
- Έτοιμο σε
- Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
- 4
Υλικά
Για το Πλιγούρι
- 200 γρ. πλιγούρι ωμό
- 80 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
- 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψημένη κομμένη σε μικρό καρέ
- 30 γρ. χυμό λεμόνι
- 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 100 γρ. ρόδι σπόρους
Για τις Αγκινάρες
- 6 τεμ φρέσκιες αγκινάρες κατά προτίμηση
- 60 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 18 γρ. χυμό λεμόνι
- 3 γρ. αλάτι
- 15 γρ. μηλόξυδο
Εκτέλεση
Για το Πλιγούρι
- Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το πλιγούρι για 8 λεπτά
- Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
- Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το πράσο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το χυμό, το ελαιόλαδο και το ρόδι. Ανακατεύουμε
Για τις Αγκινάρες
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αρκετό λεμόνι για να μη μαυρίσουν
- Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, σα να περνάνε από τον τρίφτη
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγκινάρες που κόψαμε, το ελαιόλαδο, το χυμό, το αλάτι, το μηλόξυδο και ανακατεύουμε
Σερβίρισμα
- Σε κάθε πιάτο βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι και το γεμίζουμε με το πλιγούρι που έχουμε φτιάξει και από πάνω βάζουμε 2 κ.τ.σ από την αγκινάρα που ετοιμάσαμε
- Στολίζουμε με λίγα φύλλα ρίγανης. Αφαιρούμε το τσέρκι