Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αγκινάρες με Πλιγούρι και Ρόδι

Συνταγή για Αγκινάρες με Πλιγούρι και Ρόδι και ελαιόλαδο Άλτις, από τον chef Λευτέρη Λαζάρου.
  • Έτοιμο σε28 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Αγκινάρες με Πλιγούρι και Ρόδι

Υλικά
 

Για το Πλιγούρι
  • 200 γρ. πλιγούρι ωμό
  • 80 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης ψημένη κομμένη σε μικρό καρέ
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 100 γρ. ρόδι σπόρους
Για τις Αγκινάρες
  • 6 τεμ φρέσκιες αγκινάρες κατά προτίμηση
  • 60 γρ. Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 18 γρ. χυμό λεμόνι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 15 γρ. μηλόξυδο
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

Για το Πλιγούρι
  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το πλιγούρι για 8 λεπτά
  2. Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το πράσο, την πιπεριά, το μαϊντανό, το χυμό, το ελαιόλαδο και το ρόδι. Ανακατεύουμε
Για τις Αγκινάρες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και αρκετό λεμόνι για να μη μαυρίσουν
  2. Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε, σα να περνάνε από τον τρίφτη
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τις αγκινάρες που κόψαμε, το ελαιόλαδο, το χυμό, το αλάτι, το μηλόξυδο και ανακατεύουμε
Σερβίρισμα
  1. Σε κάθε πιάτο βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι και το γεμίζουμε με το πλιγούρι που έχουμε φτιάξει και από πάνω βάζουμε 2 κ.τ.σ από την αγκινάρα που ετοιμάσαμε
  2. Στολίζουμε με λίγα φύλλα ρίγανης. Αφαιρούμε το τσέρκι