Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ελιόπιτα Καλαμάτας

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Ελιόπιτα Καλαμάτας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 8 γρ. μαγιά στιγμής
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 ml. νερό
  • 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
  2. Προσθέτουμε στο μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
  3. Τοποθετούμε την ελιόπιτα σε μέτριο, καλά λαδωμένο ταψί, και αφήνουμε 30΄σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε την ελιόπιτα για 45 λεπτά.
  5. Η ελιόπιτα τρώγεται ζεστή και κρύα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις αγαπημένες μας ελιές - Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι