Ελιόπιτα Καλαμάτας
- Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
- 6
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 8 γρ. μαγιά στιγμής
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 220 ml. νερό
- 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
- 1¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
- Προσθέτουμε στο μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
- Τοποθετούμε την ελιόπιτα σε μέτριο, καλά λαδωμένο ταψί, και αφήνουμε 30΄σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε την ελιόπιτα για 45 λεπτά.
- Η ελιόπιτα τρώγεται ζεστή και κρύα.
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις αγαπημένες μας ελιές
- Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι