use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ελιόπιτα Καλαμάτας

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
  • 6
recipe image Ελιόπιτα Καλαμάτας

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 8 γρ. μαγιά στιγμής
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 ml. νερό
  • 100 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
  • 1¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. ελιές μαύρες σε ροδέλες

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ΄ένα μπωλ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10΄.
      2. Προσθέτουμε στο μπωλ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη και απαλή ζύμη.
      3. Τοποθετούμε την ελιόπιτα σε μέτριο, καλά λαδωμένο ταψί, και αφήνουμε 30΄σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο.
      4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και ψήνουμε την ελιόπιτα για 45 λεπτά.
      5. Η ελιόπιτα τρώγεται ζεστή και κρύα.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις αγαπημένες μας ελιές - Μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι