use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βασιλόπιτα με Ελαιόλαδο, Γιαούρτι και Πορτοκάλι

Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε Άλτις. Εδώ θα βρείτε συνταγή για Βασιλόπιτα με Γιαούρτι, Πορτοκάλι & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • 6
recipe image Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, γιαούρτι και πορτοκάλι

Υλικά
 

Για τη Βασιλόπιτα
  • 240 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 30 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
  • 50 ml λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη

      Εκτέλεση

      Για τη Βασιλόπιτα
      1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
      2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5’, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλλίνη, το λικέρ, το ξύσμα για το αλεύρι.
      3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24 εκ. τον πάτο της οποίας καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάμε το τυχερό φλουρί.
      4. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 45’ στους 180οC και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη ξεφορμάρουμε.
      5. Σερβίρουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
      Μπορούμε να αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού