Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, γιαούρτι και πορτοκάλι

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
  • Μερίδες 6
recipe image Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, γιαούρτι και πορτοκάλι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 240 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 30 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 50 ml λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5’, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλλίνη, το λικέρ, το ξύσμα για το αλεύρι.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24 εκ. τον πάτο της οποίας καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάμε το τυχερό φλουρί.
  4. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 45’ στους 180ο C και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη ξεφορμάρουμε.
  5. Σερβίρουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε να αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού