Βασιλόπιτα με Ελαιόλαδο, Γιαούρτι και Πορτοκάλι
Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε Άλτις. Εδώ θα βρείτε συνταγή για Βασιλόπιτα με Γιαούρτι, Πορτοκάλι & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας10 λεπτά
6

Υλικά
Για τη Βασιλόπιτα
- 240 γρ. αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 30 γρ. αμυγδαλόψιχα
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Π.Ο.Π Καλαμάτα
- 50 ml λικέρ πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη Βασιλόπιτα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι για 5’, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλλίνη, το λικέρ, το ξύσμα για το αλεύρι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 24 εκ. τον πάτο της οποίας καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ακουμπάμε το τυχερό φλουρί.
- Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 45’ στους 180οC και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τη ξεφορμάρουμε.
- Σερβίρουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Μπορούμε να αρωματίσουμε και με ξύσμα λεμονιού
