Γεμιστά με ρύζι και κιμά
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Χρόνος Προετοιμασίας40 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 4 μεγάλες σφιχτές ντομάτες
- 4 μεγάλες πιπεριές
- 2 μελιτζάνες
- 80 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
- 150 ml. τοματοχυμό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Για τη γέμιση
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 100 γρ. ρύζι γλασέ2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένo
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
- 40 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αφαιρούμε τα καπάκια από τα τις ντομάτες και τις πιπεριές και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε για τη γέμιση.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τον κιμά, μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το ξερό κρεμμύδι, τα σκόρδα, ψιλοκομμένη την ψίχα από τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Τέλος προσθέτουμε το ρύζι, αποσύρουμε και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και την ψίχα από τις ντομάτες, τα προσθέτουμε στον κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 80 ml. ελαιόλαδο, τον τοματοχυμό, 200 ml. νερό, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά τα γεμιστά και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.
- Τα γεμιστά τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο ταψί μερικές πατάτες
- Στη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε κουκουνάρι και σταφίδες
