Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Πρασοσέλινο με Ψητά Καλαμάρια

Εδώ θα βρείτε συνταγή για πρασοσέλινο με ψητά καλαμάρια & εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό, αλλά και περισσότερες συνταγές για θαλασσινά με ελαιόλαδο Άλτις.
  • Έτοιμο σε1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Πρασοσέλινο με Ψητά Καλαμάρια

Υλικά
 

Για το Πρασοσέλινο
  • 200 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 500 γρ. σελινόριζα κομμένη σε μέτρια κυβάκια
  • 100 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 500 γρ. πράσα κομμένα σε χοντρά κομμάτια λοξά
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 50 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών ανάλατο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι
Για τα Καλαμάρια
  • 1200 γρ. καλαμάρια φρέσκα ολόκληρα (καθαρό βάρος 750- 800γρ
  • 100 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό (για τα καλαμάρια)
  • 20 γρ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό (για το τηγάνι)
  • 10 γρ. αλάτι
Για το Σερβίρισμα ανά μερίδα
  • Λίγα φύλλα μάραθου ή ό,τι άλλο φύλλο έχουμε για στόλισμα
  • 1 κ.τ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

      Εκτέλεση

      Για το Πρασοσέλινο
      1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τη σελινόριζα. Στη συνέχεια, βάζουμε το ζωμό λαχανικών, το σκόρδο και αφήνουμε να πάρει μια βράση
      2. Έπειτα, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινου, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα, το μαϊντανό, το χυμό, το αλάτι και το πιπέρι
      3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 30 λεπτά
      4. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.
      Για τα Καλαμάρια
      1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και κρατάμε χωριστά τα πλοκάμια και τα σώματα. Τα λαδώνουμε και τα αλατίζουμε
      2. Σε ένα σχαρωτό τηγάνι, αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά, πρώτα τα πλοκάμια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές
      3. Στη συνέχεια, ψήνουμε και τα σώματα από τα καλαμάρια μέχρι να πάρουν και αυτά χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές.
      Σερβίρισμα
      1. Με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σερβίρουμε σε πιάτα από κάτω το πρασοσέλινο και από επάνω τα καλαμάρια με τα πλοκάμια τους
      2. Περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα του πρασοσέλινου
      3. Στολίζουμε με λίγα φύλλα μάραθου
      4. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

      Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής για πρασοσέλινο με ψητά καλαμάρια