use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε Άλτις. Εδώ θα βρείτε συνταγή για γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 4
recipe image Γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα

Υλικά
 

Για τη Σούπα Βελουτέ
  • 500 γρ. κάστανα, προσβρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 30 ml κονιάκ ή μπράντι
  • 1300 ml ζωμό κρέατος
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      Για τη Σούπα Βελουτέ
      1. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3’, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο, τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 5’ ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ.
      2. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
      3. Βράζουμε τη σούπα για 25΄και κατόπιν την πολτοποιούμε ώστε να γίνει βελουτέ.
      4. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί λιγο ακόμη ζωμό για να την αραιώσουμε.
      5. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.
      Μπορούμε να αρωματίσουμε και με εστραγκόν