Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα

  • Χρόνος Μαγειρέματος25 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • Μερίδες 4
recipe image Γιορτινή σούπα βελουτέ με κάστανα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 500 γρ. κάστανα, προσβρασμένα
  • 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 30 ml κονιάκ ή μπράντι
  • 1300 ml ζωμό κρέατος
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Για το σερβίρισμα
  2. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  3. Εκτέλεση:
  4. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3’, προσθέτουμε τα κάστανα, το σκόρδο, τα μανιτάρια, συνεχίζουμε για 5’ ακόμη και σβήνουμε με το κονιάκ.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό.
  6. Βράζουμε τη σούπα για 25΄και κατόπιν την πολτοποιούμε ώστε να γίνει βελουτέ.
  7. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί λιγο ακόμη ζωμό για να την αραιώσουμε.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και κρέμα γάλακτος.
Μπορούμε να αρωματίσουμε και με εστραγκόν