use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μαστέλο Σίφνου

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 4
recipe image Μαστέλο Σίφνου

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι γάλακτος κομμένο σε μεγάλες μερίδες
  • 500 ml. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 μεγάλα ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένος
  • 50 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Χανιά Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Μαρινάρουμε για 8 ώρες το κρέας στο κρασί.
      2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C για 30’.
      3. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα, τ΄αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα επάνω στη σχάρα της γάστρας.
      4. Προσθέτουμε το κρασί, το οποίο υπολογίζουμε να μην ακουμπά το αρνάκι παραμόνο να καλύπτει τον πάτο της γάστρας, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
      5. Καλύπτουμε τη γάστρα με λαδόκολλα και κλείνουμε με το καπάκι της.
      6. Ψήνουμε για 30΄ στους 220ο C και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 120ο C όπου συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 4 ώρες.
      - Αν έχουμε τη δυνατότητα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας κληματόβεργες όπου θα δώσει και χαρακτηριστική γεύση στο αρνάκι