Κατσικάκι με γιαούρτι και μάραθο στο φούρνο
Χρόνος Μαγειρέματος3 ώρες 10 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 2000 γρ. κατσικάκι (χεράκι ή μπούτι) ολόκληρο κομμάτι
- 1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 6-8 σκελίδες σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας μάραθο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Αποβραδίς αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε βαθιές τρύπες στο κρέας και μέσα βάζουμε σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με τα 100 ml. από το ελαιόλαδο.
- Βρέχουμε μία λαδόκολλα με νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε το κατσικάκι για περίπου 2 ώρες στους 170ο C.
- Μαζεύουμε τους χυμούς από το ταψί, τους περνάμε από σίτα και τους ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το χυμό από τα λεμόνια, 100 ml νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μάραθο.
- Περιχύνουμε το κατσικάκι και ψήνουμε ακόμα για 30 λεπτά.
- Σερβίρουμε το κατσικάκι με ψιλοκομμένο μάραθο και σάλτσα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μάραθο με άνηθο
