use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κατσικάκι με γιαούρτι και μάραθο στο φούρνο

  • Χρόνος Μαγειρέματος3 ώρες 10 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 4
recipe image Κατσικάκι με γιαούρτι και μάραθο στο φούρνο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2000 γρ. κατσικάκι (χεράκι ή μπούτι) ολόκληρο κομμάτι
  • 1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 6-8 σκελίδες σκόρδου
  • 3 κουταλιές της σούπας μάραθο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Αποβραδίς αλατοπιπερώνουμε το κατσικάκι και το βάζουμε στο ψυγείο.
      2. Την επομένη προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
      3. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε βαθιές τρύπες στο κρέας και μέσα βάζουμε σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε με τα 100 ml. από το ελαιόλαδο.
      4. Βρέχουμε μία λαδόκολλα με νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε το κατσικάκι για περίπου 2 ώρες στους 170ο C.
      5. Μαζεύουμε τους χυμούς από το ταψί, τους περνάμε από σίτα και τους ανακατεύουμε με το γιαούρτι, το χυμό από τα λεμόνια, 100 ml νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μάραθο.
      6. Περιχύνουμε το κατσικάκι και ψήνουμε ακόμα για 30 λεπτά.
      7. Σερβίρουμε το κατσικάκι με ψιλοκομμένο μάραθο και σάλτσα.
      Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μάραθο με άνηθο