Φοκάτσια
Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες 20 λεπτά
4

Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 180ml νερό
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μπωλ σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό και πλατύ σχήμα, και με τα δάχτυλά μας πατάμε την ζύμη δημιουργώντας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
- Βουτάμε το δενδρολίβανο στο ελαιόλαδο και αλείφουμε με ελαιόλαδο τη φοκάτσια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά, στις αντιστάσεις.
- Σερβίρουμε τη φοκάτσια με ελιές και ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο.
- Μπορούμε αντί για ξηρή μαγια να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά (15γρ.)
