use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Φοκάτσια

  • Χρόνος Μαγειρέματος35 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες 20 λεπτά
  • 4
recipe image Φοκάτσια

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 180ml νερό
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη μαγιά, ανακατεύουμε να διαλυθεί και αφήνουμε το μπωλ σε ζεστό σημείο για 15 λεπτά.
      2. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και  ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
      3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπωλ και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
      4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό και πλατύ σχήμα, και με τα δάχτυλά μας πατάμε την ζύμη δημιουργώντας βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια.
      5. Βουτάμε το δενδρολίβανο στο ελαιόλαδο και αλείφουμε με ελαιόλαδο τη φοκάτσια.
      6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά, στις αντιστάσεις.
      7. Σερβίρουμε τη φοκάτσια με ελιές και ελαιόλαδο αρωματισμένο με δενδρολίβανο.
      - Μπορούμε αντί για ξηρή μαγια να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά (15γρ.)