use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χαλβάς Πολίτικος

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας5 λεπτά
  • 6
recipe image Χαλβάς Πολίτικος

Υλικά
 

Για τον χαλβά
  • 300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
  • 160 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 80 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 650 ml. νερο
  • 1 ξυλάκι κανέλα

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5’
      2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.
      3. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το γιαούρτι, την καρυδόψιχα και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας να ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
      4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, ξαναβάζουμε τον χαλβά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
      5. Μεταφέρουμε τον χαλβά σε μια φόρμα κι αφού στερεοποιηθεί, ξεφορμάρουμε και τον πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
      - Mπορούμε να αρωματίσουμε με πορτοκάλι - Εκτός από καρύδια μπορούμε να προσθέσουμε φυστίκια, αμύγδαλα και κουκουνάρι - Μπορούμε αντί για ζάχαρη να φτιάξουμε το σιρόπι με μέλι