use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο (Λάκωμα Σπάρτης)

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά
  • 4
recipe image Κοτόπουλο Μπαρδουνιώτικο (Λάκωμα Σπάρτης)

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 300 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 μικρό ξύλο κανέλλας
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε κύβους
  • 100 γρ. πράσινες ελιές
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σ’ ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε φέτες με το μισό ελαιόλαδο για 5’.
      2. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά.
      3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 1-2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
      4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό, τα μπαχαρικά, τα σωταρισμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
      5. Σιγοβράζουμε για 60 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές.
      6. Το μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο σερβίρεται με χυλοπίτες
      - Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό και σαν στιφάδο χρησιμοποιόντας κρεμμυδάκια για στιφάδο και όχι κρεμμύδια σε κομμένα σε φέτες - Το φαγητό μπορεί αν φτιαχτεί και με κόκορα