Χριστουγεννιάτικο Μαριναρισμένο Κότσι
Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε Άλτις. Εδώ θα βρείτε συνταγή για Χριστουγεννιάτικο μαριναρισμένο κότσι & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
Έτοιμο σε
Χρόνος Προετοιμασίας6 ώρες
5

Υλικά
Για το Ψήσιμο
- 1500 χοιρινό κότσι
- 250 ml μηλίτη
- 200 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρια
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- 30 ml. σάλτσα σόγιας
- 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Παραδοσιακό
Για τη Μαρινάδα
- 50 γρ. αλάτι χοντρό
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια, κομμένα σε τέταρτα
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
- 2 δαφνόφυλλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 2-3 μοσχοκάρφια
Εκτέλεση
Για το Mαρινάρισμα
- Βράζουμε 1.5 λίτρο νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και μέσα προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κότσι
- Μαρινάρουμε για 6 ώρες μέσα στο ψυγείο
Για το Ψήσιμο
- Στο γουδί ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με το μέλι, τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το κότσι εξωτερικά.
- Σε μια γάστρα βάζουμε τον μηλίτη, το χυμό πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και το κότσι
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες στους 170οC
- Μαζεύουμε όλα τα υγρά που περίσσεψαν και τα κρεμμύδια, τα πολτοποιούμε και σερβίρουμε το κότσι με τη σάλτσα
Αν δεν έχουμε μηλίτη χρησιμοποιούμε μπύρα μαύρη ή lager.
