use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Χριστουγεννιάτικο Μαριναρισμένο Κότσι

Και στις Χριστουγεννιάτικες συνταγές βάζουμε Άλτις. Εδώ θα βρείτε συνταγή για Χριστουγεννιάτικο μαριναρισμένο κότσι & Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Έτοιμο σε9 ώρες
  • Χρόνος Προετοιμασίας6 ώρες
  • 5
recipe image Χριστουγεννιάτικο μαριναρισμένο κότσι

Υλικά
 

Για το Ψήσιμο
  • 1500 χοιρινό κότσι
  • 250 ml μηλίτη
  • 200 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρια
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 30 ml. σάλτσα σόγιας
  • 40 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Παραδοσιακό
Για τη Μαρινάδα
  • 50 γρ. αλάτι χοντρό
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2-3 μοσχοκάρφια

      Εκτέλεση

      Για το Mαρινάρισμα
      1. Βράζουμε 1.5 λίτρο νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και μέσα προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κότσι
      2. Μαρινάρουμε για 6 ώρες μέσα στο ψυγείο
      Για το Ψήσιμο
      1. Στο γουδί ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με το μέλι, τη μουστάρδα και τη σάλτσα σόγιας και με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το κότσι εξωτερικά.
      2. Σε μια γάστρα βάζουμε τον μηλίτη, το χυμό πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τα σκόρδα και το κότσι
      3. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες στους 170οC
      4. Μαζεύουμε όλα τα υγρά που περίσσεψαν και τα κρεμμύδια, τα πολτοποιούμε και σερβίρουμε το κότσι με τη σάλτσα
      Αν δεν έχουμε μηλίτη χρησιμοποιούμε μπύρα μαύρη ή lager.