Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες 16
recipe image Μπατζίνα, πίτα με κολοκύθι και φέτα

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. κολοκυθάκια
  • 350 γρ. τυρί φέτα
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό για 20΄.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά,  80 ml. από το  ελαιόλαδο, το γάλα, το αλεύρι και τα κολοκυθάκια, προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
  4. Προσθέτουμε την περισσότερη φέτα, θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
  5. Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο και το λαδώνουμε πολύ καλά.
  6. Ρίχνουμε μέσα το χυλό, προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα και λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
  7. Ψήνουμε τη μπατζίνα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40-45΄.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και σερβίρουμε.
- Για τη μπατζίνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινα κολοκυθάκια ή κίτρινη κολοκύθα - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο λευκό τυρί