Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κιμαδόπιτα με πράσο

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
  • Μερίδες 12
recipe image Κιμαδόπιτα με πράσο

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
Για τη γέμιση
  • 600 γρ. κιμά αρνίσιο ή χοιρινό
  • 5 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα
  • 100 ml. ζωμό κρέατος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοχάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Σε ευρύχωρο τηγάνι σωτάρουμε τα πράσα με το μισό ελαιόλαδο για 10΄.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
  3. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα πράσα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
  6. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο στρώνουμε τα δύο φύλλα, τα οποία λαδώνουμε καλά, προσθέτουμε κιμά και συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις με τα φύλλα και τον κιμά.
  7. Κλείνουμε την κιμαδόπιτα με δύο φύλλα τα οποία «γυρίζουμε» από κάτω.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια της κιμαδόπιτας με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 50΄.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στην κιμαδόπιτα κίτρινα ή σκληρά τριμμένα τυριά όπως κασέρι και γκούντα ή γραβιέρα