Κολοκυθοκεφτέδες
- Χρόνος Μαγειρέματος10 λεπτά
- Χρόνος Προετοιμασίας30 λεπτά
- 4
Υλικά
ΣΥΝΤΑΓΗ
- 300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 αυγό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο Άλτις Καλαμάτα για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και αφού τα αλατίσουμε τα βάζουμε σε σουρωτήρι, πιέζουμε για να γύγουν τα περιττά υγρά και τ΄αφήνουμε στην άκρη για 20΄.
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά, τα μυρωδικά, το αλεύρι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να σχηματίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε με γιαούρτι.
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 150 γρ. τριμμένο τυρί όπως κεφαλοτύρι ή φέτα
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες αντί για αυγό χρησιμοποιούμε 2 ντομάτες τριμμένες