use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κοντοσούβλι

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος Προετοιμασίας8 ώρες
  • 6
recipe image Κοντοσούβλι

Υλικά
 

ΣΥΝΤΑΓΗ
  • 2000 γρ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες για κοντοσούβλι
  • 3 κρεμμύδια
  • 4-6 ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 3 κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 200 ml. ελαιόλαδο Άλτις κλασικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      ΣΥΝΤΑΓΗΣ
      1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μασάζ στο κρέας ώστε να καλυφθεί παντού.
      2. Τυλίγουμε το κρέας σε μια λαδόκολλα και το μαρινάρουμε από 6-8 ώρες.
      3. Κατόπιν το περνάμε στη σούβλα εναλλάξ με κομμάτια από τις ντομάτες και ψήνουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για 60 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
      - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από χοιρινό, μοσχάρι ή πρόβατο ή μια μίξη από διαφορετικά κρέατα - Αν ψήσουμε το κοντοσούβλι στο φούρνο, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και 15 λεπτά πριν το βγάλουμε την ανοίγουμε για να πάρει χρώμα